Met deze 7 tips wordt het kopen en verzamelen van de producten op jouw baby uitzetlijst een stuk makkelijker, goedkoper en leuker:

  1. Leen spullen van vrienden en familie. Heb je toevallig vriendinnen of familieleden met een kindje dat al wat ouder is dan jouw baby? Vraag dan of je hun spullen mag lenen of zelfs overnemen. Misschien gebruiken zij deze (de komende tijd) toch niet en kunnen ze jou er blij mee maken. Zo worden de spullen nuttig gebruikt en liggen ze niet op zolder te verstoffen.

  2. Shop online. Het aantal online webshops is velen malen groter dan de fysieke babywinkels en vaak ook nog eens een stuk goedkoper. In plaats van met je buik naar de woonboulebard kun je makkelijk online de prijzen vergelijken en alles eenvoudig thuis laten bezorgen. Vanachter je computer of telefoon kun je met de Baby Uitzetlijst uitzoeken wat je nog nodig hebt.

  3. Koop tweedehands. Als je de kosten in de hand wil houden dan kan je goed slagen op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Je vindt daar vaak veel speelgoed en welke babykleding die nauwlijks gedragen is. Uiteraard vind je ook op marktplaats veel aanbod en zelfs hele babykamers die je in één keer kunt overnemen.

  4. Vraag om nuttige kraamcadeaus. Kraamvisite brengt bijna altijd wel een cadeautje mee. Het is daarom handig om nog wat spullen van de baby uitzetlijst te vragen welke je nog niet zelf gekocht hebt. Zij geven liever iets waar je echt wat aan hebt dan bijvoorbeeld een knuffel waar je er al 3 van gekregen hebt.

  5. Bij twijfel: wacht met kopen. Als je nog twijfelt of je een bepaald product van de uitzetlijst echt nodig heb dan kun je het beste nog even wachten tot dat je baby er is? Sommige spullen heb je niet altijd voor elke baby nodig en als je online bestelt hebt je het vaak de volgende toch nog in huis.

  6. Vergelijk. Zoek op internet en blogs naar beoordelingen en ervaringen van verschillende producten. Het duurste merk is namelijk lang niet altijd ook het beste. Andere ouders weten als geen ander of iets handig en veilig is in gebruik en wat de beste prijs is om er voor te betalen.

  7. Kijk naar het seizoen. Wordt je kindje in de winter geboren? Dan heb je een aantal andere producten nodig dan in bijvoorbeeld de zomer. De meeste spullen op de Baby Uitzetlijst komen overeen maar in de winter heb je bijvoorbeeld net wat meer warmere dingen nodig dan de zomer.

reacties gesloten