Bijwerkingen Johannesbrooditmeel.info

Verwachten jij en je partner binnekort een meisje of een jongetje? Dan ga je natuurlijk beginnen na te denken aan een Baby uitzetlijst. Van pampers tot een wiegje en natuurlijk ook een heleboel leuke babykleertjes – op onze website vind je een hele lijst met alle essentiële benodigdheden die je moet aankopen wanneer je een baby verwacht. Maar wist je dat er een verschil bestaat tussen een uitzetlijst voor een zomerbaby en een uitzetlijst voor een kindje dat tijdens de winter verwacht wordt? In dit artikel vertellen we je alvast de verschillen!

Zijn er dan echt zulke grote verschillen tussen de zomer- en winter uitzetlijsten?

Hoewel er verschillen zijn tussen een uitzetlijst voor een baby geboren in de winter en een baby die in de zomer verwacht wordt, blijft de lijst basisbenodigdheden natuurlijk dezelfde. Zo zal je ongeacht de temperatuur of het seizoen een wiegje nodig hebben, een kammetje en een badje, maar ook wat rompertjes en baby olie.

Toch zijn er bepaalde items die je best aankoopt voor een zomer baby – denk bijvoorbeeld aan zonnebrandolie, die niet meteen opgenomen worden in de basislijst. Daarom hebben we hier alvast enkele items op een rijtje gezet voor zowel zomerbaby’s als voor winterbaby’s die sowieso niet op jouw uitzetlijst mogen ontbreken.

Uitzetlijst Zomerbaby’s

 1. Zomerkleertjes

Zorg ervoor dat de kleertjes die je koopt niet te dik zijn. Daarnaast kan je ook kiezen voor leuks shortjes.

 1. Een parapluutje voor in de kinderwagen

Denk er ook zeker aan dat je je kindje moet beschermen tegen de hete zomerzon. Indien je kinderwagen geen kapje heeft koop dan een parapluutje welke je bevestigt aan de wandelwagen.

 1. Zonnebrandcrème voor baby’s

Ook zonnebrandcrème is erg belangrijk. De huid van jonge baby’s is namelijk gevoelig. Koop een zonnebrandcrème van ten minste factor 50.

 1. Een kleine ventilator voor in de kinderwagen

Je kan ook een kleine ventilator kopen voor in de kinderwagen indien het een hete zomer belooft te worden. Deze ventilatoren kunnen makkelijk aan de kinderwagen vastgemaakt worden en worden opgeladen met batterijen of een USB kabel.

 1. Zwemluiers

In de zomer ga je waarschijnlijk graag naar het strand of zet je een leuk zwembadje of plonsbadje op in de tuin om aan de hitte te ontsnappen. Investeer dan ook in een leuke zwemluier (kan ook herbruikbaar) zodat je kleintje ook met jullie mee het water in kan.

 1. Een zonnehoedje

Een zonnehoedje beschermt het hoofdje van je kindje te tegen de hitte van de zon en voorkomt dat hij teveel rechtstreeks in de zon kijkt.

 1. Een goede zonnebril

Tot slotte zal je ook moeten investeren in een goede gepolariseerde zonnebril met UV-bescherming om de oogjes van je kindje te beschermen tegen het felle zonlicht.

Uitzetlijst Winterbaby’s

 1. Warme Kleertjes

Wanneer je een winter baby verwacht is het een goed idee om warme kleertjes aan te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleertjes uit fleece of goede wol.

 1. Warm dekentje en onderlaken

Hoewel je het natuurlijk lekker warm maakt in de kinderkamer is het een goed idee om ook meteen een warm dekentje en een warm onderlaken aan te schaffen.

 1. Tissue-warmer

In het midden van de winter is het natuurlijk niet altijd even leuk om koude babydoekjes te gebruiken. Je kan een tissue-warmer aanschaffen om de babydoekjes op lichaamstemperatuur te brengen.

 1. Een babyslaapzak voor in de kinderwagen

Heel wat kinderwagenmerken verkopen dikke kinderslaapzakken zodat je kindje ook tijdens het wandelen lekker warm blijft.

 1. Kinderwagen cover

Ook een kinderwagen cover mag niet ontbreken van je uitzetlijst voor winterbaby’s. De cover beschermt niet enkel tegen sneeuw en regen, maar ook tegen gure en koude wind.

reacties gesloten